La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha afirmat avui que el retrocés del suport a una independència de Catalunya en l'últim sondeig d'opinió de la Generalitat "anirà a més" perquè els ciutadans comencen a veure el "mal negoci" del projecte independentista.

En una entrevista al programa Converses de COPE Catalunya, Granados ha subratllat que, fins i tot entre les pròpies persones que se senten independentistes, comença a condir la idea que la gestió del denominat "procés" no serveix per arreglar els problemes del dia a dia dels ciutadans.

El suport a la independència perd vuit punts respecte al passat octubre i cau fins al 40,8 %, mentre que els contraris a la secessió ascendeixen al 53,9 %, segons un sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO) fet públic aquest divendres. Tot i això, cal dir que la mostra de l'enquesta ha estat diferent aquest cop i que la majoria absoluta de l'independentisme al Parlament no perilla.

Segons l'opinió de Granados, però, els ciutadans comencen a constatar que "els qui volien portar-nos a una república ens han portat a una preautonomia", a més d'assegurar que s'ha produït una fugida d'empreses i que hi ha una falta d'inversions. "També hi ha persones partidàries de la independència que veuen que les qüestions el dia a dia han desaparegut del debat públic", ha dit la portaveu parlamentària socialista, qui subratlla que aquesta tendència a la baixa dels partidaris de la independència "anirà a més" perquè "la independència és un mal negoci per al conjunt dels catalans".

D'altra banda, ha instat al president del Parlament, Roger Torrent, a què deixi d'emparar només al president cessat Carles Puigdemont i que empari "al conjunt de tots els diputats", a més de que faciliti que comenci a "córrer el rellotge" per a una investidura a Catalunya. En aquest sentit, ha posat de relleu la "incapacitat" de les forces independentistes per a consensuar un nou govern i explicar un projecte de polítiques públiques i ha emfatitzat que "tan inadmissible és que no hagi govern com que el president del Parlament no posi en marxa el rellotge de la investidura".

"Torrent no ha comès cap error en termes legals, però està sent un irresponsable per no desencallar una situació que interessa al conjunt dels diputats i de la ciutadania", ha assegurat. També ha criticat a la líder de Cs, Inés Arrimadas, per "tenir la mirada més al Congrés que al Parlament" a l'hora d'exercir el seu paper de líder de l'oposició, així com ha instat als "comuns" a què "aclareixin" si volen contribuir a la sortida de l'actual "llimbs legal" a Catalunya.

Granados ha insistit en l'aposta del PSC per treballar per a la convivència i de "mirar-nos als ulls i arribar a acords" per sortir de l'actual situació de bloqueig polític. "El model de convivència a Catalunya no es pot posar en risc per tenir aspiracions diferents en el model d'encaix", ha dit.