El Govern no va pagar mai cap factura a Unipost per les paperetes de l’1-O i les notificacions als membres de les meses electorals ni en té cap de pendent d'abonar perquè van ser anul·lades el mateix dia que van ser emeses per l’empresa, el 7 de novembre del 2017. Les factures sumen 980.313 euros.

Així ho acredita l’administradora concursal d’Unipost, Eulàlia Folguera, en un escrit enviat al titular del jutjat número 13 de Barcelona que investiga l’1-O. Aquest fet rebaixa considerablement el volum de la malversació que el jutge imputa al Govern, que xifra en 2.2 milions.

L’administradora explica que les cinc factures no figuren com a cobrades, ni compensades, ni tampoc s’han inclòs en la relació de crèdits de dubtós cobrament ni tampoc seran objecte de reclamació perquè són factures anul·lades i no figuren com a pendents de cobrament de la concursada”.

Es dona la circumstància que el jutge va decidir investigat la interventora del Govern, Rosa Vidal, per no haver informat que Unipost havia volgut cobrar una d’aquestes factures i que el pagament havia estat bloquejat pel sistema informàtic de la Generalitat.