El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns les dues resolucions per aplicar les mesures restrictives també a Figueres i Vilafant, a l'Alt Empordà, i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat.

El comitè tècnic del Procicat va aprovat diumenge estendre les mesures a aquests municipis per contenir els brots epidèmics de la Covid-19. Es tracta de les mateixes mesures que ja s'apliquen a 13 municipis de l'àrea de Barcelona i a bona part del Segrià i la Noguera. Entre aquestes hi ha la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat, i la recomanació de no sortir de casa si no és per fer activitats essencials.

 

Comerciants i hostalers de Figueres entenen i comparteixen majoritàriament les mesures decretades per l'Ajuntament, arran dels nous casos de Covid-19 a la ciutat. Tot i això, no amaguen la "incertesa i preocupació", ja que temen que es pugui traduir en una baixada de vendes en dos sectors "molt castigats".

La realitat, però, és que els figuerencs han seguit sortint al carrer i a les terrasses dels bars els clients majoritàriament portaven mascareta, després que el consistori avisés que sancionaria a qui no se la posi. Els veïns s'hi resignen, però confien que les mesures serveixin per poder tornar a la normalitat. En el que coincideixen tots és en la importància que la població "sigui conscient" de la gravetat del problema.

figueres coronavirus - acn

Les restriccions

Les mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres. També es recomana a la població no sortir de casa si no és per fer activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o comprar productes de primera necessitat, com els d’alimentació. Pel que fa a la resta de comerços, es recomana que s'hi controli l’accés. A més, tots els establiments hauran d’incrementar les mesures de precaució i higiene a dins dels locals.

Restauració

En l’àmbit de la restauració, es permetrà l’obertura de bars i restaurants amb una capacitat permesa a dins limitada al 50%, sense possibilitat de consumir a la barra i a les terrasses hi haurà d’haver dos metres entre les taules.

El Procicat també suspèn l’obertura d’equipaments culturals, d’establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives -com ara gimnasos-, locals i establiments d’oci nocturn -com ara sales de festa i discoteques-, i qualsevol altre que impliqui una interacció d’un nombre important de persones.

Espectacles culturals, amb autorització

No obstant això, aquells espectacles culturals que via Ajuntament demanin autorització al Procicat i compleixin les mesures de seguretat, estaran autoritzats a dur-los a terme.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat