El govern suís avala Marta Rovira i respecta que hagi escollit el seu país per exiliar-se: "Suïssa està a favor de l'acord de lliure circulació de persones que poden, d'acord amb l'ordenament jurídic suís, fer discursos polítics lliurement". Això és el que ha dit el govern suís en un comunicat després de la trobada del ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, amb el seu homòleg suís, Ignazio Cassis.

Dastis va prometre el suport d'Espanya perquè Suïssa sigui membre del Consell de Seguretat de l'ONU en la renovació del 2023-2024, i ho va fer en plena ofensiva diplomàtica espanyola per aconseguir l'extradició dels exiliats, que no ha donat fruit (a Suïssa hi ha Marta Rovira i Anna Gabriel).

Ara, el govern del país explica que en aquesta reunió es va deixar clar que Suïssa dona suport a la lliure circulació de persones i que "considera que el conflicte entre Catalunya i Espanya es tracta d'un problema de regulació de la política del marc constitucional espanyol".

A més del comunicat que ha emès el govern suís, el ministre Cassis ja va descartar aquest dilluns en roda de premsa "interferir" en la política interna espanyola, "de la mateixa manera que Espanya tampoc va interferir en la qüestió del Jura". Aquest cantó es va separar del de Berna per referèndum l'any 1975. 

"Dastis deu haver marxat decebut"

Per la seva banda, el diari suís Le Nouvelliste dedica un article a la trobada entre tots dos ministres que comença dient: "Si Alfonso Dastis va venir a Berna per trobar suport amb el tema de Catalunya, deu haver marxat molt decebut". El rotatiu assegura que Suïssa "no obre la porta a l'extradició dels independentistes que viuen o passen per Suïssa".