El socialista Miguel Comino va ser investit dissabte alcalde de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), el municipi on fa quatre anys Oriol Junqueras va arrasar i va revalidar la batllia que ocupava des del 2011.

Quan encara no fa ni 48 h que els socialistes són a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, ja han despenjat les estelades que onejaven a la plaça del Consistori, la plaça de la Vila. En el següent vídeo, al qual ha tingut accés ElNacional.cat, es pot observar com un treballador municipal despenja una estelada d'un fanal de la plaça. Segons fonts de l'Ajuntament, l'alcalde ha pres aquesta decisió per "respectar la neutralitat política".

 

Les banderes no són l'única cosa que ha desaparegut; diumenge, a la façana del consistori, ja no hi havia el llaç groc ni la pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics. 

El PSC va ser la llista més votada el 26-M, amb només 66 vots més que Junts per Sant Vicenç-ERC de Maite Aymerich, que havia rellevat Junqueras en el càrrec a finals del 2015, i empatant-hi a 8 regidors. Tot i que per aritmètica no era necessari, Comino va accedir a l'alcaldia amb majoria gràcies als vots dels regidors de Ciutadans, amb qui han signat un pacte de governabilitat.