La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha demanat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que vingui a Catalunya a donar explicacions pel caos que s’ha produït aquest cap de setmana llarg a l’aeroport de Barcelona, on s’han viscut cues de fins a tres hores.

L’aeroport de Barcelona ha estat durant aquest pont un caos, a causa de l’augment de viatgers i a la nova normativa, que requereix més seguretat als controls. Amb tot, al Prat s’hi han viscut cues de fins a tres hores que han generat malestar entre els passatgers, alguns dels quals han perdut els seus vols.

Des del Govern s’ha lamentat aquesta situació i s’ha demanat a la vicepresidenta del govern espanyol que vingui a Catalunya per “demanar disculpes per la inacció i la mala organització” del govern espanyol al respecte. De fet, tot i la gravetat dels fets, cap membre del Govern de l'Estat ha comparegut aquest cap de setmana per donar explicacions sobre els fets. 

Sobre els fets ocorreguts, Munté ha posat en relleu la falta de coordinació entre els ministeris d’Interior i Foment i ha exigit que es pugui disposar de més efectius. La portaveu del Govern ha comparat la situació viscuda al Prat amb l’aeroport de Barajas, a Madrid, que tot i tenir quatre dies de festa no ha tingut cap problema addicional. “Demanem al govern espanyol que deixi de considerar el Prat com un aeroport de segona”, ha dit la consellera, tot recordant que el nombre de vols internacionals del Prat ha augmentat.