L'exregidor d'ERC Jordi Pesarrodona, que va ser processat per posar-se amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil, ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que dona suport al Consell per la República perquè "és el govern republicà que de facto ja exerceix".

Pesarrodona, que és una de les persones que promou el manifest dels Independentistes d'Esquerra que volen construir una alternativa vinculada a l'1-O al voltant de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha explicat que demà es presentarà públicament. "Som persones vinculades a l'esquerra que donem suport al Consell per la República, que considerem que de facto és el govern republicà ja exercint, la fase embrionària de la República catalana", ha indicat el militant d'ERC.

Pesarrodona ha afegit que el manifest és una resposta a la demanda d'unitat que els planteja la gent del carrer. "Quan et trobes en l'activisme social, la gent ho reclama constantment. I quan no tens resposta a això, succeeix una cosa curiosa, que és l'autocensura. Mai ningú prohibeix que tinguis una opinió, això ho deixo clar. Jo soc militant d'ERC, però vaig decidir deixar els càrrecs, perquè quan no entens algun dels camins et trobes més còmode en l'activisme", ha indicat.

Segons l'exregidor, aquesta proposta està en una fase inicial i acabarà amb un congrés obert de tot el moviment, amb la voluntat d'encarar la implementació de la República catalana.