El Govern ha autoritzat aquest dimarts al Circuit de Catalunya a signar els contractes de renovació dels grans premis de Fórmula 1 i MotoGP per al període 2022 – 2026. En el cas de la Fórmula 1, el Govern ha aprovat la signatura per part de Circuits de Catalunya, SL, de contractes de promoció de cursa, drets del Circuit i de llicència de propietat intel·lectual de l’F1, en relació amb el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. En el cas del GP de Motociclisme, el Govern ha autoritzat Circuits de Catalunya, SL, a prorrogar i modificar el contracte de promoció signat entre Circuits de Catalunya, SL, i Dorna Sports, SL, per promocionar l’organització del Campionat de MotoGP al Circuit de Catalunya, des de l’1 de gener de 2022 fins al 31 de desembre de 2026.

La renovació d’aquests contractes va lligada al replantejament de la infraestructura que es definirà en el Pla Estratègic del Circuit de Catalunya que encara no s'ha presentat, però que tindrà per objectiu de dinamitzar-lo i vincular-lo a la sostenibilitat i la innovació tecnològica.

 

La CUP carrega contra la renovació

Una de les puntes de llança polítiques de la CUP ha estat la seva posició radicalment contrària al Circuit de Catalunya, i així ho ha tornat a mostrar la diputada de la formació anticapitalista Eulàlia Reguant. Qui fou regidora de Barcelona ha retret al Govern que aquest dimarts hagi donat llum verda a la renovació dels contractes amb la Fórmula 1 i Moto GP fins al 2026. "No eren els pressupostos dels macroprojectes. Eren transformadors i verds. I per això, l'endemà del debat a la totalitat dels pressupostos, el Govern aprova la renovació del contracte amb la Fórmula 1 i Moto GP", ha afirmat Reguant a través del seu compte de Twitter.

reguant circuit de catalunya

"Canvi de paradigma"

Després d'aquestes reaccions contràries a la renovació dels contractes, el Govern de la Generalitat ha sortit el pas per aclarir l'assumpte. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu Patrícia Paja ha assegurat que la renovació dels contractes va íntimament lligat a una transformació completa de l'espai, els usos i un període de canvi i ho ha rematat assegurant que l'acord és un "canvi de paradigma".

"Anem a un escenari de transformació del Circuit de Catalunya. La renovació permet iniciar la transició cap a un nou Circuit que s'ha de concretar en el pla estratègic, i que ja s'està treballant", ha detallat Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts. I és que, segons la portaveu, la intenció del Govern és que a partir d'aquesta renovació es "plantegin usos diferents dels que s'han fet fins al moment" al Circuit d’F1.