El Govern ha respost a les denúncies que ha rebut en les últimes setmanes per fer un ús electoralista de la institució durant aquesta precampanya electoral amb al·legacions davant la Junta Electoral Central. Després que aquest organisme hagi picat el crostó a l'Executiu de Pere Aragonès pels seus anuncis durant la precampanya electoral, la seva portaveu Patrícia Plaja els ha defensat, recordant que el Govern encara no està en funcions sinó que està "plenament operatiu" i que ha de "seguir treballant i desplegant l'acció de Govern", adaptant-se, això sí, "al marc legal corresponent". Per això, ha anunciat que s'ha presentat un recurs a "totes i cadascuna" de les denúncies. 

Segons ha detallat Patrícia Plaja, una de les denúncies que els partits han presentat contra el Govern davant la JEC per fer un ús electoralista de la institució durant aquestes setmanes de precampanya ja ha estat arxivada. Es tracta de la que va presentar el Partit Popular contra la proposta de referèndum presentada per Pere Aragonès a principis d'abril, en què va detallar alguna de les característiques que hauria de tenir aquesta consulta, entre elles la seva pregunta. Segons el PP, la compareixença d'Aragonès per explicar la seva proposta atemptava "contra els principis d'objectivitat, transparència i igualtat", ja que està vinculada amb el programa polític d'ERC a les eleccions del 12-M. Segons ha avançat Plaja, la JEC ja ha arxivat aquesta denúncia. "Som especialment curosos a l’hora d’explicar les coses i es presentaran les al·legacions quan es consideri que les denuncies" no són pertinents, ha insistit la portaveu. 

Dispositiu de 350 Mossos davant un partit d'alta tensió 

La roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts ha estat centrada en la modificació del decret de sequera que ha aprovat el Govern, amb els efectes pertinents damunt els límits de consum d'aigua dels turistes que visitin Catalunya (fins ara no estaven fixats) i el paper de les piscines tant públiques com privades com a refugis climàtics.

Plaja ha volgut aprofitar la seva intervenció per enviar un missatge de tranquil·litat a la població davant el partit de quarts de final de la Champions que se celebra aquesta nit al Lluís Companys, on s'enfronten Barça i PSG. En aquest sentit, ha detallat que fa dies que s'està treballant per garantir la seguretat i que s'han desplegat fins a 350 Mossos d'Esquadra, amb un dispositiu similar al dels Clàssics: "Som conscients del context del partit, amb una guerra en marxa, l'alerta terrorista que plana sobre tot el món i les amenaces a les xarxes. El missatge és de tranquil·litat absoluta i s'ha adaptat el dispositiu a la realitat necessària". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!