El govern del Partit Popular va destinar 500.000 euros dels fons reservats per protegir el partit de les investigacions del cas de la caixa B i espiar l'extresorer del partit, Luís Bárcenas. Un jutge va condemnar el maig del 2018 el partit per finançament irregular.

Segons informa la Cadena SER, el ministeri de l’Interior que dirigia Jorge Fernández Díaz va destinar entre el 2013 i el 2015 mig milió d’euros a l’operació Kitchen, a través de la qual el comissari Villarejo van espiar  Bárcenas i van intentar recuperar i destruir proves que poguessin comprometre dirigents del PP.

Espionatge i segrest

Els 500.000 euros es van destinar a subornar el que va ser xofer de Bárcenas, col·locar càmeres i micròfons al domicili de l’extresorer del PP i fer seguiments a la família, segons la informació secreta a la qual ha tingut accés l'emissora i que forma part de la investigació de l'anomenada operació Kitchen. La investigació està a càrrec del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional.

Els investigadors sostenen que amb aquests fons es va pagar un fals capellà que va segrestar a punta de pistola la dona i el fill de Bárcenas per aconseguir proves de la caixa B.

Els fons reservats estan sotmesos a un control especial i és només el ministre d’Interior qui pot determinar la finalitat i el destí dels fons, que segons la llei s’han d’utilitzar en defensa de la seguretat de l’Estat.

El secretari d'Estat de Seguretat imputat en la causa de l'anomenada operació Kitchen, Francisco Martínez, va ser qui va aprovar l'ús d'aquests fons reservats.