El Govern ha aprovat una oferta de 1.421 places de serveis essencials i d'estabilització de l'ocupació pública, de les quals la majoria corresponen a Mossos d'Esquadra, bombers, agents rurals i serveis penitenciaris.

Del total de places, 520 són d'estabilització de l'ocupació pública (PES) i estan destinades a reduir l'índex de temporalitat existent i a consolidar i estabilitzar llocs de treball ocupats de manera temporal, el que suposa que no són places noves, sinó ja existents i ocupades fins al moment pel personal interí.

En els concursos oposició de les places PES es valora de manera preferent l'experiència en el lloc de treball per facilitar que el personal interí que les ocupa obtingui la condició de funcionari. Aquesta proposta se cenyeix a les possibilitats que marca la normativa bàsica estatal pel que fa a les taxes de reposició i incorpora el nombre màxim de places que permet aquesta taxa.

Segons la Generalitat, en el moment de la convocatòria es podran incloure el 10% de places addicionals a les quals consten en l'oferta. Per tant, les places que es convoquen podran ser de fins a 435 de Mossos d'escala bàsica, 250 de Bombers de la Generalitat i 7 d'inspectors d'aquest mateix cos. L'oferta inclou també 28 places de subalterns dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual.

En línia amb aquest acord, el govern català ha aprovat un decret llei que autoritza la creació de 245 places del cos de Mossos d'Esquadra, de la categoria bàsica per a l'any 2020 i que sumades a les vacants ja existents derivades de jubilacions i altres situacions permetrà disposar d'una oferta de 435 places de mossos.