El govern espanyol ha sortit en defensa de la secretària d’Estat d’Espanya Global, Irene Lozano, que a principis d’aquest any en una entrevista a la BBC va assegurar que els presos polítics van cometre delictes sense que cap tribunal els hagi sentenciat encara. En una resposta al diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, el govern del PSOE sosté que Lozano no va vulnerar la presumpció d’innocència sinó que el que va fer va ser defensar l’estat de dret.

Iñarritu es va presentar una pregunta al govern després que Lozano, en la seva primera entrevista a la BBC, va assegurar que els presos polítics eren “líders que havien comés delictes”, quan encara no han estat sentenciats per cap tribunal.

El govern espanyol, lluny de veure que s’hagi vulnerat la presumpció d’innocència, sosté que la intervenció de Lozano “destacava la fortalesa de l’Estat de Dret Español així com el bon funcionament del sistema judicial i de l’ordenament jurídic, ja que tots els encausats serien jutjats amb totes les garanties”. Segons l’executiu de Pedro Sánchez, aquest era el sentit real de la intervenció de la màxima responsable d’Espanya Global.

Resposta govern PSOE declaracions Irene Lozano

El diputat de EH Bildu, Jon Iñarritu, argumentava a la seva pregunta que les afirmacions de la responsable d’Espanya Global van vulnerar “clarament” la presumpció d’innocència dels presos. Per això demanava a l’executiu espanyol si pensava disculpar-se i rectificar la informació a la BBC.