El Govern ha convocat per a dilluns els portaveus de tots els grups amb representació al Parlament per abordar i preparar la Comissió Bilateral entre Generalitat i Estat que se celebrarà dimecres 1 d'agost.

El Govern proposa que l'objectiu de la trobada de dilluns sigui "poder compartir i debatre l'ordre del dia de la Comissió Bilateral", encara que ja estigui tancat i pactat. Per això, s'ha citat Laura Vílchez (Cs), Francesc de Dalmases (JxCat), Anna Caula (ERC), Eva Granados (PSC), Jèssica Albiach (Comuns) i Santi Rodríguez (PP); no està prevista l'assistència de cap membre de la CUP.

Per part del Govern hi haurà el conseller d'Acció Exterior i Relacions Institucionals, Ernest Maragall; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu de l'executiu i consellera de Presidència, Elsa Artadi. A més, en representació de la Generalitat també hi seran el delegat a Madrid, Ferran Mascarell; la secretària general d'Acció Exterior, Mercè Salvat, i el director general de Relacions Institucionals, Aleix Villatoro.