Les directrius que ha marcat el ministeri d'Educació per al retorn a l'escola a partir de setembre ha provocat malestar al Govern de la Generalitat. Després que la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha anunciat aquest matí que el curs començarà a partir de setembre de manera "presencial" i "amb la totalitat dels alumnes", el president, Quim Torra, li ha recordat a través d'una piulada que les competències són de la Generalitat i que ha decidirà la conselleria, "sempre en diàleg amb el món local i la comunitat educativa". 

També el conseller d'Ensenyament ha replicat en el mateix sentit les instruccions dictades pel Ministeri en què es rebaixa la distància entre alumnes a 1,5 metres i es fixa un màxim de 20 nens per classe en les aules des d'infantil i fins a quart de primària. "El Ministerio no té cap capacitat normativa sobre tot això -ni amb estat d'alarma i encara menys sense", adverteix.

El conseller, Josep Bargalló, anunci que li transmetrà aquesta puntualització a la ministra en la Conferència Sectorial d'Educació prevista per demà. "La pràctica de fer notes de premsa i filtrar esborranys el dia abans de les reunions és habitual del Govern Sánchez. Però, no se'n sortiran", adverteix Bargalló,