A dia 20 de febrer, Catalunya encara no té pressupostos per al 2024 —any que va començar amb els del 2023 prorrogats— però el Govern es continua mostrant confiat que s'arribarà a un acord pels comptes en "qüestió de dies". La consellera d'Economia, Natalia Mas, ho va assegurar aquest dilluns i en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern Patrícia Plaja ha insistit en la mateixa idea, tot descartant que el macroprojecte del Hard Rock al Camp de Tarragona pugui convertir-se en un escull perquè el país tingui pressupostos. Plaja ha insistit que aquesta infraestructura té un "procediment urbanístic complex" i que també està condicionat per actors privats.

Els pressupostos de Barcelona, deslligats dels catalans 

"El Govern ha complert tots els compromisos als quals es va comprometre el 2023, no hi hauria cap motiu pel qual no poguéssim repetir l'operació de pressupostos", ha deixat clar la portaveu del Govern, que ha assenyalat que "l'acord amb alguns grups està molt avançat" i que els contactes són permanents. En una entrevista aquest mateix dimarts, Salvador Illa ha reconegut que en les últimes setmanes les converses amb el Govern "s'han intensificat", mentre que la setmana passada els comuns van calendaritzar els incompliments del 2023 i van començar a negociar els pressupostos d'enguany. Precisament, el Hard Rock és un dels punts de conflicte entre aquestes dues formacions, ja que enguany els comuns l'han situat com a línia vermella (també ho han fet des de la CUP), mentre que els socialistes el reclamen. 

Aquests dos partits són els que l'any passat van aprovar juntament amb Esquerra Republicana els comptes, però Plaja ha deixat clar que les converses continuen obertes també amb la CUP i Junts, sense descartar que amb aquestes també es pugui arribar a un acord. Preguntada també per si l'acord pels pressupostos de Barcelona entre PSC i ERC a la capital catalana està lligat amb els de la Generalitat, Plaja ho ha negat taxativament, assegurant que són carpetes diferents. 

El Govern celebra les iniciatives contra la sequera, també la de Lloret

Hores abans que el Parlament celebri el pla monogràfic sobre sequera i emergència climàtica, la portaveu del Govern s'ha referit a la iniciativa dels hotelers de Lloret de Mar per poder omplir les seves piscines a l'estiu a través d'una dessaladora portàtil, assegurant que el gremi encara no ha fet arribar la proposta al Govern i que, per tant, no l'han pogut estudiar. "Tan bon punt ens arribi el projecte, l'estudiarem des de l'Agència Catalana de l'Aigua, la comissió interdepartamental i altres institucions", ha resolt, assegurant que l'Executiu celebra aquesta i qualsevol iniciativa que serveixi per fer front a la greu sequera que pateix Catalunya.

Sobre els vaixells que poden arribar a portar aigua a Catalunya en cas que aquesta sigui necessària, la portaveu ha detallat que s'està negociant l'origen de la segona embarcació. Ja s'ha arribat a un acord perquè el primer provingui del port de Sagunt, i encara queda per aclarir d'on arribaria el segon, amb l'opció de Marsella sobre la taula. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!