La consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas, ha dit que espera poder tancar l'acord de pressupostos de 2024 "en qüestió de dies". En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio d'aquest dilluns, la consellera ha assegurat que les negociacions "amb alguns grups estan molt avançades" i ha reiterat que els comptes fa molt temps que "estan preparats". Mas ha instat a "aprofitar la finestra d'oportunitat" que veu en la suspensió de les normes fiscals, que ha recordat que tornaran a estar vigents el 2025, i en el creixement econòmic dels últims anys.

El Hard Rock, pendent

"La confluència d'aquests dos factors fa que el pressupost de la Generalitat pugui ser molt més expansiu del que és habitualment", ha defensat, i ha assegurat que, des de l'inici de la legislatura, el pressupost haurà augmentat en més d'11.000 milions d'euros, la qual cosa ha qualificat d'una injecció important de recursos.

Els republicans estan negociant ja amb els comuns un acord de pressupostos, que els permetria aprovar els comptes per tercer any consecutiu. L'altre soci pressupostari, el PSC, exigeix el compliment de l'acord del 2023 per començar a negociar els d'enguany. Un dels grans punts que reclamen els socialistes és l'aprovació del Pla Director Urbanístic del Hard Rock, tal com van acordar els dos partits l'any passat. 

Serveis bancaris

Natàlia Mas ha advocat perquè el sistema de busos impulsat per la Generalitat i entitats bancàries per garantir l'accés a serveis financers en els municipis catalans "es pugui mantenir de forma estructural", mentre que avui en dia el projecte té un termini de dos anys. La consellera explicarà el resultat de la licitació de la iniciativa aquest dilluns des d'Alpens (Barcelona): ha recordat que el 53% de les localitats catalanes no tenen oficina bancària i que, a Catalunya, des de 2008 aquests establiments han disminuït en un 74%, respecte al descens del 41% a la zona euro.

Mas ha detallat que les entitats guanyadores de la licitació tindran "com a màxim nou mesos" per habilitar els minibusos i ha xifrat en menys de 900.000 euros l'aportació de la Generalitat en el projecte. Per això, ha assegurat que "el gruix del cost l'assumirà el sector financer, però amb participació del sector públic" i ha dit que han fet un bon treball en equip per definir la iniciativa, que veu compartida i innovadora.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!