Els consellers han acudit avui a la reunió del Govern sense telèfons mòbils ni cap altra mena d'aparell electrònic, després que, tal i com va avançar ElNacional, dimarts de la passada setmana el president, Pere Aragonès, va anunciar als membres del seu gabinet que a partir d'ara es vetava la presència d'aquests dispositius a la reunió. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assenyalat dues raons per adoptar aquesta mesura: prevenir l'espionatge amb sistemes com Pegasus, i una qüestió d'ordre pràcti.

En ser preguntada sobre si aquesta decisió obeeix al temor davant del risc que representen sistemes d'espionatge com Pegasus, Plaja ha admès: "Clar que hi ha por perquè encara falta les garanties que mai més es tornarà a repetir Pegasus".

Això no obstant, la portaveu ha volgut deixar clar que hi ha més raons. "També és un tema de practicitat. Les reunions de Govern no acostumen a ser exageradament llargues i per tant els membres de l'executiu han d'estar centrats i concentrats en els tems que s'hi tracta i no han d'estar pendents del mòbil durant les dues hores que dura la reunió".

Plaja ha subratllat que aquesta no és una mesura excepcional ni estranya perquè passa a molts altres governs del món. De fet, ha recordat que a la mateixa Generalitat hi ha reunions que es fan sense mòbils.

De fet, entre les raons que va assenyalar el president quan va anunciar que a partir d'aquest dimarts no es podria entrar dispositius electrònics a la reunió de Govern, hi havia la seguretat, però també la voluntat d'evitar les filtracions d'informació durant la reunió.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.