L'Estat és "l'únic responsable" de l'espionatge, tot i els casos del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles. Així ho ha apuntat aquest dilluns la portaveu del Govern, Patrícia Plaja,després de l'anunci de La Moncloa. El Govern ha insistit a exigir una investigació sobre el CatalanGate i totes les seves derivades, a més de dimissions i l'assumpció de responsabilitats a qui pertoqui. La portaveu ha denunciat que La Moncloa utilitza una doble vara de mesurar amb l'espionatge i ha insistit que ara com ara encara és més necessària que mai una reunió entre el president Pere Aragonès i Pedro Sánchez.

 

 "És obvi que no tothom és igual davant l'Estat", ha criticat Patrícia Plaja, que ha constatat que, a ulls de Madrid, la gravetat dels fets és diferent avui que Pedro Sánchez i Margarita Robles són víctimes de l'espionatge de Pegasus, que quan ho era només l'independentisme i el seu entorn. Així, ha qualificat d'intolerable que avui sí que hi hagi les "presses" que no hi havia hagut les darreres setmanes.

Reunió Aragonès-Sánchez

Res no ha canviat en dues setmanes. El Govern manté les seves demandes i insisteix a exigir responsabilitats i dimissions de les persones que estiguessin al darrere de l'espionatge, sigui per acció o per omissió. "Si no ho sabien, és que no controlen el seu propi Estat", ha subratllat Plaja, que ha reiterat que la confiança i la credibilitat del govern espanyol continuen molt malmeses. Així, ha destacat que la reunió entre Aragonès i Sánchez és avui "més necessària" que la setmana passada, i ha assegurat que la Generalitat serà "més exigent que mai" per tal de reclamar-la. "Poden demorar-la però no esquivar-la. Veurem quants dies ho allarguen", ha afegit Plaja. Aragonès participarà dimecres al Cercle d'Economia, i Sánchez ho farà divendres. No es preveu, però, que els dos presidents aprofitin l'ocasió de l'esdeveniment econòmic per reunir-se: "Cada cosa al seu lloc, i aquest no és l'espai". De moment els dos equips han mantingut els contactes, però no hi ha hagut encara cap aproximació. Des de Palau no volen una reunió protocolària que serveixi tan sols per a fer-se una fotografia. Sobretot després de la reunió a Catalunya entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la consellera Laura Vilagrà.

La portaveu ha informat que el Govern ja s'ha anat posant en contacte amb les persones espiades amb càrrec públic, a qui els ha ofert suport jurídic, defensa i acompanyament.