Hores després que la Moncloa fes públic que els telèfons del president del govern espanyol Pedro Sánchez i a la minsitra de Defensa, Margarita Robles, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a la notícia, denunciant que fins ara havien contestat amb excuses i silencis l'escàndol que suposa el CatalanGate, un espionatge massiu amb com a mínim 65 afectats, mentre que avui "tot són presses", ja que ja han presentat una denúncia davant l'Audiència Nacional. "Tot espionatge polític és d'extrema gravetat. Fa dies que ho denunciem sense obtenir explicacions del govern espanyol. Quan l'espionatge massiu és contra les institucions catalanes i l'independentisme, silenci i excuses. Avui, tot són presses. Cal assumir responsabilitats ja", ha començat reclamant el president de la Generalitat en un fil de Twitter. En la mateixa línia, la ministra del govern espanyol Ione Belarra també ha demanat depurar les responsabilitats de l'espionatge a Sánchez i Robles, tot i que podrien estar afectats més membres de l'Executiu, entre els quals ella mateixa: "És un error inassumible"

En aquest sentit, ha considerat Aragonès, tot i el retard en la resposta i les excuses que han plantejat fins ara, "continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l'assumpció de responsabilitats. El govern espanyol va tard. Per acció o per incompetència queden moltes preguntes per respondre". Aragonès també ha mostrat, com el president Pugidemont, la seva solidaritat amb les persones afectades per l'espionatge, tot i que fins ara Margarita Robles l'havia justificat, ridiculitzat The New Yorker. "Sé què és sentir-se espiat, sentir vulnerada la teva intimitat i la teva acció política. No ho desitjo a ningú. Però la doble vara de mesurar és evident. Contra l'independentisme tot s'hi val. Continuem determinats per anar fins al final", ha reflexionat el president Aragonès per acabar amb el seu fil sobre l'anunci del ministre Félix Bolaños. 

Doble moral 

Minuts abans, el president Puigdemont s'havia pronunciat en una línia similar, denunciant que fins que no s'han vist ells mateixos afectats no han actuat en conseqüència. "La Moncloa ha hagut d’esperar que hi hagués una infecció amb Pegasus als mòbils del president del govern i de la ministra de defensa per considerar que és un assumpte d’extrema gravetat i per investigar-ho. Quan ho denunciàvem els catalans no mereixíem tanta consideració". 

Avui, una de les protagonistes de la jornada és Margarita Robles com a espiada, però fins ara ho havia estat com a ministra de Defensa, organisme del qual depèn el CNI. El Centre Nacional d'Inteligència havia estat el centre de totes les crítiques per part de l'independentisme i ella ha volgut justificar la seva tasca, fins i tot l'espionatge. Malgrat això, Puigdemont s'ha solidaritzat amb La Moncloa, si aquestes informacions són certes: "La violació de la intimitat de Sánchez i la ministra Robles és un crim gravíssim que amenaça la democràcia. La meva solidaritat amb ells, com a víctimes, i la meva màxima exigència cap a ells, com a responsables de no haver fet res fins a l’esclat del CatalanGate".