La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu que la decisió del TC de suspendre les partides dels pressupostos vinculades al referèndum era previsible però no variarà els plans de l'Executiu. "El Govern manté intacte el seu compromís i la voluntat de diàleg i acord. I, per sobre de tot, manté intacte el compromís del referèndum", ha advertit.

Munté ha recordat que el TC ha suspès partides que afecten processos electorals i participatius, la qual cosa inclou competències del Govern que habitualment "formen part amb normalitat" de les partides incloses als pressupostos. "Tenim capacitat de defensar-nos. El que és evident és que no se'ns pot impedir la capacitat d'actuar de la Generalitat en aquelles matèries en què és competent", ha advertit. 

El Govern té intenció de presentar al·legacions davant la suspensió del TC, tot i que encara no ha rebut la comunicació del Tribunal. En aquest sentit, la consellera ha insistit avui que el projecte del referèndum es basa en un "pols 100% democràtic", que descansa, segons la darrera enquesta del CEO, "sobre una majoria molt sòlida, no només parlamentària, sinó social".

Munté s'ha referit també a les accions de la Fiscalia, que ahir va transcendir, que afecten empreses que treballen amb el Govern. "No admetrem que es vulgui crear la més mínima ombra de dubte sobre actuació administració de la Generalitat", ha assegurat la consellera. Per aquesta raó, ha advertit que la reacció davant aquesta ofensiva de la Fiscalia és de "tranquil·litat però molta indignació" i que el Govern serà "contundent" en la seva resposta.