La polèmica provocada per la crida del president de la Generalitat, Quim Torra, a evitar els viatges a Madrid, no preocupa al Govern, que ha reiterat aquest advertiment en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha recordat que una mesura per combatre la Covid és restringir la mobilitat i per tant "és recomanable" no anar a aquests territoris amb uns índexs tan elevats de propagació del coronavirus.

La consellera ha subratllat la diferència de les dades a Catalunya i a Madrid, per concloure: "Nosaltres hem de fer aquesta recomanació a la ciutadania, que no vagi a Madrid si no és necessari".

Meritxell Budó - Sergi Alcázar

"Nosaltres hem de fer aquesta recomanació a la ciutadania, que no vagi a Madrid si no és necessari", ha dit Budó / Sergi Alcàzar

Sobre el fet que el mateix Torra viatgés dijous passat a Madrid, Budó ha argumentat que la vista del recurs de cassació contra la seva inhabilitació era "l'últim graó abans d'una possible inhabilitació", la qual cosa feia "necessari" el viatge.

Durant la reunió del Consell Executiu, el president ha demanat als dos departaments que lideren políticament el Procicat, Salut i Interior, que davant del risc de rebrot que s'ha produït s'extremin al màxim totes les precaucions i s'adoptin totes les mesures necessàries per seguir frenant el coronavirus.

"Estem veient en les últimes hores la tendència a créixer. Era previsible, però ho hem de seguir controlant. La pandèmia és entre nosaltres i cal reduir el màxim l'activitat social", ha reclamat Budó, a més de demanar el compliment estricte de les quarentes, per la qual cosa ha insistit en la reclamació que es garanteixi la seguretat jurídica dels progenitors que s'han de quedar a casa amb els seus fills.

D'altra banda, el Govern ha aprovat declarar la cultura com a bé essencial. Budó ha assegurat que aquesta declaració "forma part d'un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions, i establir una sèrie d'accions que donin cobertura als drets culturals del ciutadà i a les indústries i als sectors creatius"

Seguirà ampliació