El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, han arribat aquest diumenge al matí (hora catalana) a Seül per iniciar el viatge institucional per Corea del Sud, que vol ser "un pas endavant" del Govern per ser "més presents i influents" a l'Àsia. Així ho ha explicat Serret en declaracions a la premsa, on ha afirmat que Corea és "un país estratègic" per al Govern, tant per les relacions comercials com per les institucionals, segons informa l'ACN. Per a la consellera d'Acció Exterior, el viatge ha de servir per "reforçar" les relacions institucionals, "teixir més confiances" i aconseguir "més oportunitats".

De fet, per tal d'enfortir els vincles polítics amb Corea, un dels objectius de l'executiu català durant l'estada al país asiàtic és inaugurar la nova delegació de la Generalitat a Corea, la qual Serret confia que serveixi per "teixir millors aliances i guanyar capacitat d'influència". En aquest sentit, la consellera ha explicat que la visita institucional de quatre dies a Corea és "la culminació" d'un any en què -assegura- s'ha "rellançat" l'acció exterior del Govern.

El viatge del Govern a Corea del Sud

El president de la Generalitat i la consellera d'Acció Exterior han iniciat el viatge institucional a Corea del Sud, que s'allargarà fins al dijous 30 de novembre. A banda d'estrenar la delegació de la Generalitat, també està previst que Aragonès i Serret es reuneixin amb membres d'institucions coreanes per tal d'"enfortir" els vincles. Així mateix, el viatge inclou una visita al Port de Busan, el sisè port més important del món i que té un acord de cooperació amb el Port de Barcelona des del 2020. El president de la Generalitat també visitarà Hysosung, una de les corporacions globals sud-coreanes més grans que té presència a Catalunya des del 2001. S'espera que el president mantingui una trobada amb representants de Kwater, l’agència del Govern de Corea del Sud encarregada de gestionar l’aigua, així com d'ECO Delta Smart City, un projecte públic de construcció d’una ciutat intel·ligent dins de Busan.

Després de l'estada a Corea, la consellera Serret viatjarà fins al Japó, amb el mateix objectiu de reforçar els vincles institucionals entre els dos països i de consolidar el desplegament de la presència del Govern al continent asiàtic. El Govern i l'executiu del Japó mantenen una relació "intensa i estable" des de fa anys, que es concreta a través del conegut com a Pla Japó.

L'acció exterior del Govern en 14 mesos: 34 viatges en 23 països

Totes aquestes visites institucionals del Govern s'emmarquen en l'objectiu d'impulsar l'acció exterior de Catalunya per posar-la "al primer nivell". En aquesta línia, Serret ha recordat que Aragonès ha fet 18 viatges en 15 països, mentre que la mateixa consellera n'ha realitzat 35 en 23 països en només 14 mesos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!