El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que iniciarà els tràmits per portar al Tribunal Constitucional (TC) el reial decret de l'executiu espanyol en funcions pensat per lluitar contra la "república digital".

Segons ha explicat la portaveu de la Presidència, Meritxell Budó, el Govern ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen, previ a anar al TC, perquè es pronunciï respecte la possible vulneració de competències de la Generalitat per part de l’Estat.

Segons va anunciar Pedro Sánchez el passat mes d'octubre, aquest decret del govern espanyol obligarà a totes les administracions de l’Estat a utilitzar servidors ubicats a Europa, i no a “paradisos digitals”.

No obstant, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ja va avisar d'una "ofensiva" en tots els àmbits jurídics i polítics per defensar les competències del Govern en l'àmbit digital. "La república digital és el naixement d'un cinquè poder: la ciutadania digitalment apoderada", va afirmar Puigneró