El Govern homenatjarà diumenge els protagonistes de l'1-O en un acte al Palau de la Generalitat que serà presidit pel president Quim Torra. A l'acte estan convidats ciutadans i càrrecs públics que van patir les conseqüències de la repressió policial durant la jornada del referèndum celebrat ara fa un any.

La recepció tindrà lloc al matí i han estat convidades persones que van patir en pròpia pell la repressió gratuïta dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, i ciutadans que van participar activament en la celebració del referèndum a les meses electorals.

Homenatge del PDeCAT

Demà dissabte el president assistirà al Consell Nacional del PDeCAT a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) -molt a prop de la presó de Lledoners-, per commemorar el primer aniversari de l'1-O. A la reunió hi intervindran el president de la formació, David Bonvehí, la vicepresidenta, Míriam Nogueras, el propi Torra, i també l'expresident del Govern Carles Puigdemont, des de Bèlgica.

A més, la candidata del PDeCAT per Barcelona i expresidenta del partit, Neus Munté; l'alcalde de Mollerussa, president del Consell d’Acció Municipal de la formació i diputat de JxCat, Marc Solsona; i familiars dels presos homenatjaran les persones que "van fer possible" el referèndum de l'any passat.