La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha considerat aquest divendres "insuficients" les explicacions que ha donat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la polèmica generada pel xat en el qual alguns jutges abocaven crítiques contra els líders independentistes.

En roda de premsa després de reunir-se amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, Artadi ha insistit que el xat demostra que hi ha "una part de la Justícia que no és independent i que està hiperpolititzada" i ha defensat que això ha de tenir conseqüències.

"S'està instruint una causa contra el moviment independentista que està afectant més de mil catalans i és una instrucció injusta i polititzada. Estem estudiant les conseqüències que pot tenir", ha exposat la portaveu del Govern.

Prendre mesures

Artadi considera que Sánchez va minimitzar els fets quan el que hauria de fer és prendre mesures, i ha afirmat que el col·lectiu de jutges no pot tenir immunitat per dir les "barbaritats" que han transcendit sobre els líders independentistes.

Ha recordat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va suspendre de la judicatura l'exmagistrat Santi Vidal -per haver participat en l'elaboració d'una constitució catalana- i ha conclòs: "Al jutge Vidal per molt menys se'l va fer fora".

Artadi ha afirmat que el xat que ha transcendit no només ha de molestar el Govern i els ciutadans de Catalunya: "S'ha de fer una reflexió per part de tots els espanyols de si aquest és el sistema judicial que volen tenir".