El Govern de la Generalitat a l'exili ha complert aquest dilluns sis mesos fora de Catalunya. "Ja fa mig any que som lluny de casa, però res no ens farà abandonar la lluita d'un futur millor si continuem units. Junts construïm República!", ha reivindicat en el vídeo commemoratiu '30 d'abril, mig any de Govern de Catalunya en l'exili'.

El clip critica que l'actuació de l'Estat "ha provocat que un Govern escollit democràticament estigui repartit des de fa mesos entre l'exili i la presó", i ha recordat que el 30 d'octubre Puigdemont, Ponsatí, Comín, Puig i Serret se'n van anar a l'estranger, i que ara estan a Bèlgica, Escòcia i Alemanya.

Així mateix, assegura que, malgrat la seva situació i que van guanyar les eleccions, el Govern "no ha abandonat en cap moment la seva responsabilitat davant dels catalans i catalanes i ha treballat intensament per construir un nou marc polític de progrés per a Catalunya".

El Govern cessat explica que s'ha reunit cada dimarts durant aquests sis mesos i ha realitzat centenars de reunions amb professionals, institucions i entitats de tots els àmbits, i ha treballat a vuit països diferents "amb l'objectiu de revertir la involució democràtica espanyola i construir la República".

A més, lamenta que no és la primera vegada a la història que "el Govern català, democràtic i pacífic, ha estat sotmès a l'exili i la presó". "Aquestes experiències col·lectives ens han fet un poble resilient, treballador i generador de lideratges compartits generosos i brillants", conclou.