Han hagut de passar més de 24 hores perquè hi hagi una resposta del govern espanyol a la conferència del president Quim Torra a Madrid. Ha arribat en boca de la portaveu en funcions, Isabel Celaá, que després de la reunió del Consell de Ministres d’aquest divendres ha advertit el cap del Govern que “les sentències han de ser acatades i la compliran”. Ha situat el discurs de Torra en això, un discurs, “només paraules”.

En un esmorzar informatiu aquest dijous a la capital espanyola, el president, Quim Torra, va advertir que si la sentencia del judici de l'1-O no és absolutòria portarà l'independentisme a una nova etapa, a "prendre de nou la iniciativa, a traçar en ferm el camí fins a culminar la independència". Torra va deixar clar que per articular la resposta davant d'aquesta situació ara mateix l'objectiu és reforçar les institucions, dotar el Govern de pressupostos consensuar l'horitzó per assolir la independència

“Torra continua amb el seu discurs, no hi ha canvis”, ha respost la portaveu espanyola, que ha remarcat que “de moment només tenim paraules de Torra”. En tot cas, ha recordat que “el govern sempre està amb l’Estat social i democràtic”, i que, per tant, “la sentència ha de ser respectada i acatada per totes les forces polítiques i pels seus líders”. Ha dit que esperen que aquest veredicte de la sala segona del Tribunal Suprem arribi la primera quinzena d’octubre.