L’espai aeri del centre de Barcelona estarà restringit al vol durant la manifestació de la Diada d’aquest dimarts. Enaire, òrgan gestor de la navegació aèria, depenent del Ministeri de Foment, ha pres aquesta decisió a partir d’una sol·licitud de la Subdelegació del govern espanyol a partir d’una petició dels Mossos d’Esquadra, per reservar una zona d’espai aeri per a seguretat dels assistents.

La restricció afecta tota una àmplia zona amb la Diagonal de Barcelona al centre, en horari de 14 a 21 hores i comprèn l’espai aeri entre els 0 i els 610 metres d’altura. Durant la restricció, només hi podran volar aparells de Forces i Cossos de Seguretat, aeronaus de l’Estat, serveis d’emergència i de treballs prèviament autoritzats, entre els quals, helicòpters de televisió.

Admesos els helicòpters de TV

La restricció no afecta el treball dels helicòpters de TV que prèviament van sol·licitar el vol. Fonts d’Enaire han confirmat a El Nacional que hi ha “entre cinc i sis helicòpters” de televisió autoritzats a volar en l’espai aeri restringit. Enaire assegura que aquest "acotament" de l'espai aeri és l'habitual en grans aglomeracions com la celebració de curses de Fórmula 1 a Montmeló o el Mobile World Congress.

TV3 ha desmentit els rumors segons els quals les restriccions aèries li impedirien d'informar amb normalitat sobre la Diada:

Amb tot, cal recordar que el passat 1 d'octubre sí que es va restringir l'espai aeri als equips de filmació, una mesura que va ser considerada com a maniobra per part del govern espanyol per evitar imatges aèries de la celebració del referèndum.