Aviació Civil, un òrgan del Ministeri de Foment, restringirà l'espai aeri de Barcelona des d'aquest divendres a la nit fins al dilluns vinent. Així ho han confirmat a El Nacional fonts d'aquest òrgan, que han explicat que aquesta restricció no afectarà al funcionament de l'aeroport del Prat ni als serveis d'emergència, "només és aplicable a avionetes i helicòpters". 

"La mesura s'ha pres per poder realitzar operacions visuals", exposen des d'Aviació Civil, i segons una nota a la qual ha tingut accés El Nacional, que es va enviar ahir a les empreses dedicades als vols d'helicòpters i avionetes VFR de fins a 3.000ft, les operacions s'allargaran fins a les 24 hores de dilluns en un radi de 5 milles nàutiques amb centre a la Sagrada Família. 

No es dona cap explicació sobre la mesura, però impedirà que molts mitjans internacionals que tenien previst fer fotografies aèries el dia 1 d'octubre no ho puguin fer. La decisió de Foment aïlla la possibilitat de cobertura visual de la votació d'aquest diumenge. 

Aviació ha volgut insistir en què no és la primera vegada que s'aplica aquesta mesura a la capital catalana i indiquen que s'ha fet quan hi ha hagut campionats de motos a Montmeló o partits importants de Champions l'any 2016. 

D'altra banda, han volgut subratllar que en les últimes Diades catalanes, 2014 i 2016, van ser els propis Mossos d'Esquadra els que van demanar aquesta restricció de l'espai aeri.