El govern espanyol proposa una reforma de la Constitució pels aforats. Així ho ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la vicepresidenta, Carmel Calvo. "Té a veure amb la regeneració democràtica", ha exposat.

"L'objectiu és traslladar a la societat que els càrrecs públics rendim els comptes quan convé" i ha afegit que "és una millora de l'exercici democràtic".

"La proposta de reforma de la Constitució és per limitar els aforaments dels membres del govern, diputats i senadors, perquè només vagin al Suprem els delictes comesos en l'exercici del seu càrrec". Aquesta reforma afectarà als articles 72 i 102 de la constitució. "És una molt bona notícia que quan fa 40 anys de la nostra democràcia s'aprovi una proposta de reforma de la Constitució", ha constat.

Reunió entre Sánchez i Torra

"El Consell de Ministres a Catalunya està previst celebrar-lo com s'està fent en altres territoris", ha comentat. "No té cap excepcionalitat".

Sobre una possible trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Calvo ha explicat que es veuran abans o després, "però serà amb total normalitat". 

El Consell de Ministres se celebrarà a Catalunya el pròxim 21 de desembre. 

Cas Navantia

Preguntada pel naufragi d'una fragata fabriada per Navantia, Calvo ha exposat que la companyia ha explicat que "la nau enfonsada a Noruega està dissenyada correctament".

"La nostra indústria naval està reconeguda mundialment", ha recalcat.

"La legislatura no està condicionada per res"

La vicepresidenta ha volgut tancar la porta --novament-- a unes possibles eleccions: "La durada de la legislatura no està condicionada per res, ni pels pressupostos ni per les eleccions andaluses".

"Em preocupa molt la possibilitat que Vox pugui entrar al Parlament andalús perquè té un ideari anticonstitucional", ha constatat.