La reunió que han de mantenir demà el secretaris d'estat d'Interior i d'Eduació amb els guàrdies civils pares dels alumnes de l'IES El Palau a qui presumptament els professors haurien humiliat a l'aula ha rebaixat expectatives. Si fa una setmana el ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido anunciava als quatre vents que el secretari d'estat d'Interior José Antonio Nieto i el secretari d'estat d'educació Marcial Marín es trobarien amb les famílies afectades per donar-los tot el suport, ara sembla que la reunió es farà d'incògnit, de puntetes, per la porta petita i sense que ningú se n'assabenti. 

La delegació del govern espanyol a Catalunya, que avui tenia previst convocar els mitjans, ha canviat d'opinió i finalment serà "una reunió discreta". Segons la nota que va enviar el ministeri l'1 de maig la cita havia de servir per traslladar als guàrdia civils l'escalf del ministeri davant de "comportament com els denunciats que s'allunyen del clima de convivència i respecte que hi hauria d'haver a les aules" i "independentment de les actuacions policials" manifestar-los que "sempre estaran al seu costat".

En aquesta trobada el govern espanyol ha de traslladar als afectats les investigacions que s'han realitzat i el compromís de "prevenir casos d'humiliació als centres escolars de Catalunya perquè els pares dels alumnes vesteixin un uniforme de les forces i cossos de seguretat de l'estat". 

El 23 d'abril, la Fiscalía va denunciar 9 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca per presumptament haver "humiliat" els alumnes fills de guàrdies civils l'endemà de l'1-O. Se'ls acusa d'un presumpte delicte d'odi per haver fet comentaris que atempten la moral dels nens. La versió de les famílies divergeix de la que mantenen els professors i els alumnes que aquell mateix dia eren a classe. Arran de la denúncia, a les xarxes socials hi ha en marxa una campanya de suport als docents d'El Palau i s'ha creat també la Taula d'Emergència Docent on diversos sindicats i associacions de mestres denuncien la repressió que viu l'escola catalana per part del govern espanyol.