El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, es reuniran amb els pares guàrdies civils dels alumnes de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Els dos alts càrrecs es desplaçaran a la delegació del govern espanol a Catalunya el 8 de maig per trobar-se amb els pares dels nens que asseguren que se'ls va assenyalar a classe l'endemà del referèndum de l'1 d'octubre pel fet de ser fills d'agents de la Guàrdia Civil.

En un comunicat del Ministeri de l'Interior, s'explica que la reunió l'ha impulsat el ministre Juan Ignacio Zoido després que la Fiscalia de Delictes d'Odi hagi denunciat nou professors del centre. El text assegura que els dos secretaris d'Estat tenen la missió de mostrar als pares dels alumnes el "suport total independentment de les actuacions judicials". De la mateixa manera s'indica que es vol traslladar la "indignació" del Ministeri "per actituds tan antidemocràtiques, sectàries i impròpies d'un centre educatiu".

A més a més, a la reunió s'exposaran als pares els resultats de les investigacions obertes sobre el que presumptament va passar al centre El Palau, i també s'informarà els guàrdies civils de les feines que es fan des en totes dues secretaries d'Estat "sobre altres possibles casos d'assetjament escolar a Catalunya".

El Ministeri de l'Interior explica que vol "posar els mitjans necessaris perquè comportaments com el de Sant Andreu no es repeteixin". Per això, Nieto i Marín diran als pares agents de la Guàrdia Civil que estan determinats a "prevenir casos d'humiliació als centres escolars de Catalunya pel fet que els pares dels alumnes portin uniformes de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".