La façana de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca ha aparegut aquest dilluns amb pintades titllant de nazis els professors acusats d'odi. 

Els docents assenyalats es troben ara mateix en un procés judicial instruït pel jutjat d'instrucció número 3 de Martorell (Baix Llobregat). La denúncia acusa els professors de "lesionar la dignitat de les persones per motius de discriminació per nacionalitat" i cinc d'ells també per un "delicte d'injúries greus contra els cossos i forces de seguretat".

Segons l'acusació de la fiscalia, els processats van fer aixecar la mà als fills dels agents de la Guàrdia Civil el dia següent del referèndum de l'1-O "assenyalant-los" davant dels seus companys. També s'els acusa de referir-se als agents com a "animals" i "bèsties que només saben clavar pals". 

Els professors, assenyalats

La polèmica generada al mes d'octubre no ha deixat de generar comentaris i opinions a la xarxa. Ahir, però, el cas va arribar al diari El Mundo, que va redactar un article on detallava el que va passar a les aules de l'institut el 2 d'octubre. A més, i com a punt destacat, el diari publica fotografies dels 9 professors i els acusa "d'humiliar" els fills dels agents de policia. 

L'article explica que els guàrdies civils pares dels nens van estar destinats a la "Guipúscoa dels trets al clatell", on eren "assenyalats només per portar el tricorni". I afegeix, que ara, a Catalunya "se senten un altre cop al punt de mira", i "no només ells, sinó també els seus fills".

La xarxa no va deixat de bullir amb l'article, que va generar milers de reaccions a favor i en contra. Fins i tot Albert Rivera el va compartir afegint-hi: "Els mestres separatistes que van assenyalar públicament els fills de la Guàrdia Civil a Catalunya".

El líder de Ciutadans, però, assegurava al setembre que "no és democràtic assenyalar ni comerços, ni familiars, ni regidors, ni policies, ni els familiars dels policies".

Campanya per donar suport als professors 

Arran de l'article publicat diumenge pel diari El Mundo "Los 9 maestros catalanes de la infamia", s'ha iniciat una campanya a les xarxes per donar suport als professors acusats de delicte d'odi. Els participants estan compartint fotografies amb el missatge "Jo també soc docent del Palau #ProuRepressióDocents". 

La campanya pretén expandir el cas i defensar els professors, que poden ser acusats de discriminació per nacionalitat  amb penes de fins a dos anys de presó, i entre 12 i 18 mesos més per a aquells que se'ls sumi un delicte d'injúries greus contra els cossos policials.