El govern espanyol tira endavant amb la intervenció de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Es tracta d'un moviment sense precedents a l'entitat motivat pels escàndols i investigacions judicials que planen sobre l'organització. Des de la inhabilitació de Luis Rubiales i la imputació de Pedro Rocha imputat en la trama de desviament de fons, la situació ja arribat a un límit en què el Consell Superior d'Esports (CSD) s'ha decidit a intervenir. Perquè es materialitzi aquesta decisió, el CSD ha convocat a la seva comissió directiva aquest dijous a les 11:00 hores per tal de sotmetre a votació si Pedro Rocha i la comissió gestora de la RFEF són suspesos provisionalment per falta molt greu després d'haver-se extralimitat en les funcions.

Segons diversos mitjans, aquesta possible suspensió es faria "a través d'una Comissió que es denominarà de Normalització, Supervisió i Representació i que servirà de trànsit fins que se celebrin unes eleccions ordinàries després dels Jocs Olímpics". Divendres passat, el president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes, va dir a EFE que "està en joc la reputació, el prestigi i el bon nom d'Espanya" i que "és impensable que el representant del futbol espanyol a l'Eurocopa o els Jocs Olímpics podria ser una persona investigada en una causa penal i sota sospita del Tribunal Administratiu de l'Esport per presumptes infraccions disciplinàries qualificades de molt greus", va lamentar Uribes en aquell moment. 

La candidatura de Pedro Rocha 

Malgrat que després de l'escàndol pel petó no consentit de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso la promesa d'un canvi en la direcció de la RFEF va seduir molts possibles candidats com Carlos Herrera o Eva Perera, finalment, la candidatura de Rocha, que havia presidit la gestora fins a la convocatòria de les eleccions, va ser l'única proclamada com a vàlida per la comissió electoral de la RFEF, tot esperant la resolució de possibles recursos. És a dir, l'opció més continuista semblava obrir-se pas. 

La seva proclamació el dia 12 passat va coincidir amb la decisió judicial de canviar la seva condició de testimoni a investigat en el procediment que investiga el jutjat d'Instrucció número 4 de Madrid per possibles contractes irregulars de la RFEF durant els últims cinc anys, període que inclou l'etapa en què va ser vicepresident econòmic. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!