Ha quedat més que clar que Carlos Herrera serà un dels candidats a presidir la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El periodista serà un dels aspirants que optaran a ser el relleu de Luis Rubiales al capdavant del futbol espanyol. Després que s'hagin confirmat els comicis per al proper 6 de maig, la convocatòria d'eleccions serà oficial aquest divendres 5 d'abril, i el dia 7 ja s'obrirà un termini de cinc dies naturals per a la presentació de candidatures.

Carlos Herrera, primer candidat a presidir la RFEF

"Em presentaré per netejar, per regenerar, perquè el futur del futbol espanyol sigui notícia pels seus èxits i no pels tripijocs", ha assegurat el comunicador al seu programa 'Herrera en COPE'. "La meva intenció és crear una comissió de transparència i bon govern només arribar a la RFEF, que desempolsi tots els assumptes foscos pendents", ha afegit un Herrera que assegura que vol acabar d'una vegada per totes amb la corrupció que s'ha viscut a l'ens federatiu espanyol durant les últimes dècades.

Carlos Herrera GTRES
Carlos Herrera parlant per telèfon / Foto: GTRES

Mentrestant, també relata que "li he donat moltes voltes, ho confesso. M'he preguntat moltes vegades si valia la pena o no. La veritat. Els he de confessar amb el cor a la mà, que crec que sí". "El futbol som nosaltres. I nosaltres som el futbol. Cal aconseguir que s'assembli a vosaltres. Aquest partit, si no el manegen els àrbitres, l'ha de guanyar algú diferent de tots els que estem dient. Amb bon joc, transparència, humilitat…", ha afegit Herrera.

"Jo demano als assembleistes els seus avals. La confiança. Amb la seguretat que no els defraudaré", ha dit el que ja és el primer candidat que ha anunciat obertament la seva candidatura. I és que cal saber que per acabar sent candidat definitiu Carlos Herrera haurà de comptar amb un mínim de 21 avals dels membres de l'Assemblea General.

El periodista Carlos Herrera concediendo una entrevista entrevista / Foto: Europa Press
El periodista Carlos Herrera parlant amb els mitjans de comunicació / Foto: Europa Press

Quatre anys a la RFEF

Així doncs, Carlos Herrera torna a confirmar la seva intenció de ser president de la RFEF. Ja ho va anunciar a l'octubre de l'any passat, sent la primera gran sorpresa, i ho va tornar a repetir el passat mes de febrer. I ara, sabent que per fi es convoquen les eleccions, ho torna a reconfirmar.

El president de la Comissió Gestora, Pedro Rocha, va anunciar a la reunió d'aquest passat dimecres que deixarà el seu càrrec una vegada activat el procés electoral. Així mateix, ha decidit que Rafael del Amo, president de la federació territorial de Navarra i del Comitè Nacional de Futbol Femení, estigui al capdavant fins al dia del traspàs de poders. I la RFEF ha assenyalat que aquestes primeres eleccions donaran pas a un segon procés electoral que s'ha de celebrar abans de finals d'any per triar la nova Assemblea General, que serà la que voti un president per als quatre anys següents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!