El ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha reiterat avui que el que ha de fer ETA és "desarmar-se i dissoldre's". Méndez de Vigo s'ha pronunciat així en ser preguntat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres sobre la intenció d'ETA de facilitar un llistat de zulos per accelerar el desarmament de la banda.

El portaveu ha indicat que el govern espanyol rep "amb cautela i prudència" aquesta "filtració" i ha explicat que la posició de l'Executiu no s'ha modificat "ni un centímetre" des de desembre del 2011, quan va començar a governar Mariano Rajoy.

I aquesta posició és "molt clara i molt nítida", ha dit Méndez de Vigo, que l'ha sintetitzada indicant que "ETA ha de fer dues coses: desarmar-se i dissoldre's". Segons la seva opinió, aquesta posició és la que comparteixen "la immensa majoria dels espanyols".

Méndez de Vigo ha explicat que l'Executiu ha conegut aquestes filtracions durant la reunió del Consell de Ministres, de manera que Rajoy encara "no ha pogut parlar amb ningú", més enllà dels seus ministres.

Ha recalcat que l'Executiu no especula "sobre voluntats i desitjos d'organitzacions terroristes", menys encara quan només es coneixen "filtracions", sense que hi hagi fets concrets.