El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha mostrat la disposició del govern espanyol per convocar la taula de diàleg amb Catalunya i ha assegurat que si no s'ha reunit encara és pels "problemes i contradiccions" del president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a RNE, el ministre ha deixat clar que la convocatòria d'una nova trobada entre el govern espanyol i el Govern "no depèn" de l'executiu de Pedro Sánchez, la "disposició" del qual és "plena". "No teníem problemes en reunir-la a l'agost o qualsevol dia al setembre. No és per part del PSOE o del govern el procedir a aquesta segona reunió després de la primera, que crec que es va convocar a finals de febrer o primers de març", ha insistit el secretari d'Organització dels socialistes.

En aquesta línia, Ábalos ha asseverat que el seu executiu manté el seu "compromís" amb els acords subscrits. "El problema més aviat és per part de Torra i les seves contradiccions", ha apuntat el ministre.

El PSOE acusa el PP de voler tapar la Kitchen

Per la seva part, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha acusat el PP d'una "maniobra de distracció" per demanar una comissió d'investigació sobre la gestió de la pandèmia. En una roda de premsa des de Ferraz, Narbona ha dit que aquesta petició és "absolutament inadequada" en aquest moment i ha recordat que les competències estan en mans de les comunitats autònomes. També ha defensat la rectificació del govern espanyol respecte al superàvit dels ajuntaments, que ha qualificat d'"actitud esportiva".