María José Segarra podria deixar de ser fiscal general de l'Estat. Segons apunta El Confidencial Digital, un cop Pedro Sánchez sigui investit president del govern espanyol, cessaria la fiscal. 

Segons fonts judicials consultades pel citat mitjà, la decisió es deuria a "una falta d'autoritat amb els fiscals del procés" que ha demostrat Segarra "per no imposar el criteri de l'Executiu sobre aquesta qüestió".

Sempre segons el mitjà citat, els motius d'aquest cessament es remunten a uns fets de la tardor passada, quan s'havien d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat que necessitaven el suport dels partits independentistes i faltava poc perquè comencés el judici al procés. En aquell moment, el govern espanyol va contactar María José Segarra perquè influís en l'acusació dels fiscals de cara al judici de l'1-O però aquesta es va negar a eliminar el delicte de rebel·lió.

La posició de Segarra va ser molt aplaudida pels fiscals del judici al procés (Fidel Cadena, Javier ZaragozaConsuelo Madrigal y Jaime Moreno), tots ells han reconegut "respecte absolut" a la "independència del Ministeri fiscal".

Tot i això, la decisió de Segarra de no eliminar el delicte de rebel·lió no va agradar al govern espanyol que va considerar que la fiscal general havia demostrat "manca d'autoritat" per fer-se amb el comandament dels fiscals del judici al procés.