Intent del govern espanyol de censurar el líder independentista de la Cambra de Barcelona. El ministeri d'Indústria ha enviat una carta al president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, per mostrar el seu desacord respecte les declaracions que aquest ha fet després de la publicació de la sentència del procés.

Segons ha avançat Crónica Global i ha confirmat ElNacional.cat, el govern espanyol ha volgut recordar en una carta quines són les funcions de la Cambra de Comerç, recordant que "és una corporació de dret públic" que representa "empreses plurals en la seva configuració" i requereixen de "suport en els seus processos d'internacionalització, innovació i digitalització” i que, segons la carta, ha de garantir la "imparcialitat i la transparència".

L'avís del govern espanyol arriba dies després en què Canadell hagi titllat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'"irresponsable" per no accedir a dialogar amb el president de la Generalitat. Alhora, Canadell també ha reiterat diverses vegades que Sánchez és "el culpable" dels aldarulls que s'han produït a Catalunya arrel de les protestes per la sentència.

Les crítiques no han agradat al govern espanyol. A la carta, se li diu al president cameral que el seu rol al capdavant de la Cambra és incompatible amb l'utilització de la institució amb objectius polítics. I és que a l'Estat tampoc no ha agradat les valoracions que Canadell ha fet de la sentència i la petició reiterada d'absolució als presos, ja que per carta també se li recorda que "des de la organització que presideix, no procedeix ni la defensa ni la promoció de declaracions que posin en entredit l'aplicació de les lleis i obstaculitzin l'acompliment de les decisions judicials".