El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha asseverat avui en roda de premsa que els aldarulls ocasionats la setmana passada per les protestes en resposta a la sentència del procés "ha tingut una afectació mínima en l'economia", si bé "ha estat només una setmana" i "hauríem de veure com evoluciona si la situació es cronifica en el temps". Amb tot, Canadell ha titllat d'"irresponsable" al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui ha fet "l'últim culpable de la situació que es viu a Catalunya per la seva falta de predisposició a dialogar" amb Torra. 

En aquest sentit, el president de la Cambra ha asseverat que "el que pot ser és que hagi tingut un impacte en la imatge del país, segurament, i que hi ha hagut cancel·lacions en el sector del turisme, però no són números exagerats i haurem de veure com evoluciona tot". Alhora, ha acceptat una afectació "alta" principalment en els comerços del centre de Barcelona, i ha culpat l'Estat del problema. "Una cosa tan fàcil com és seure a negociar, si això pot aturar que els comerços i l'economia surti afectada pels aldarulls, és irresponsable no fer-ho perquè això està passant per aquesta manca de diàleg per part de Pedro Sánchez". 

Pel que fa a l'acte que ha convocat Foment del Treball amb Pimec i l'empresariat per donar "un missatge unitari" de cara la situació actual, Canadell ha asseverat que ha vist el manifest prèviament i que hi està d'acord en la majoria de punts però que hi troba a faltar certes coses. "No es pot judicialitzar la política i agraïm que Pimec i Foment estiguin d'acord amb nosaltres en aquest sentit, i també que s'exigeixi el diàleg i la negociació". D'altra banda, "hi ha alguns punts en què no estem d'acord, i és que es parli de violència per part dels manifestants i obviar la violència gratuïta per part dels cossos de seguretat, que ha existit". 

Finalment, Canadell ha defensat que la reacció de la societat civil a la sentència del Tribunal Suprem (TS) per l'1-0 va ser la protesta a l'aeroport del Prat i la vaga i l'ha desvinculat dels aldarulls a partir de dimarts. En el cas de l'aeroport, ha puntualitzat que la gent es manifestava "pacíficament" i que quan hi van haver càrregues policials va arribar la "violència", tot i reconèixer que finalment hi va haver "per les dues parts".