El govern espanyol treballa per salvar el contracte de cinc corbetes firmat amb l'Aràbia Saudita i assegura que la cancel·lació de la venda de 400 bombes de precisió anunciada aquesta setmana és una mera "declaració d'intencions" del Ministeri de Defensa que s'ha de ratificar en una comissió interministerial.

Aquesta setmana, el Ministeri de Defensa va confirmar que anava a iniciar els tràmits per cancel·lar el contracte de venda d'aquestes 400 bombes davant de la sospita que l'Aràbia Saudita pogués fer-les servir contra el Iemen.

Una decisió que, segons ha reconegut el mateix Govern espanyol, ha causat alguna discrepància amb l'Aràbia Saudita i ha generat una onada de protestes entre els treballadors de Navantia, drassana encarregada de construir els vaixells i que temen que el país àrab cancel·li, com a represàlia, el contracte naval.

Més d'un miler de treballadors de Navantia de San Fernando (Cadis) han tallat avui el trànsit de l'autovia A-4 per temor de la pèrdua d'aquest contracte, que es calcula que generarà durant 5 anys anualment gairebé 6.000 llocs de treball, directes i indirectes.

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha negat una crisi diplomàtica amb l'Aràbia Saudita i ha assenyalat que defensaran el contracte i la càrrega de treball de Navantia a Cadis. "No crec que existeixi una crisi diplomàtica, hi pot haver un intercanvi d'opinió i hi pot haver hagut alguna discrepància que jo crec que es resoldrà", ha remarcat en la roda de premsa després del Consell de Ministres.