El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha qualificat de "guerra bruta" el presumpte espionatge de l'Estat a l'acció exterior del Govern que han destapat aquest dimarts a la nit TV3 i Eldiario.es.

Segons aquestes informacions, l'executiu de Pedro Sánchez hauria encarregat informes sobre l'activitat de les delegacions de la Generalitat a l'exterior per aportar-les a la causa que ha presentat al Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè ordeni el tancament de les de Londres, Ginebra i Berlín. Bosch ha escrit a Twitter: "Espiar rivals polítics? Això té un nom, Josep Borrell, i es diu guerra bruta. Un autèntic #BorrellGate".

En el mateix sentit s'ha expressat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per al qual el ministre en funcions d'Exteriors del govern espanyol "fa temps que hauria d'haver dimitit". Aragonès ha acusat Borrell d'haver utilitzat les "clavegueres de l'Estat, com Fernández Díaz, per espiar l'acció exterior del Govern i parlamentaris europeus".

Ho ha escrit a Twitter, on ha afegit: "I pensar que a les seves mans tindrà la diplomàcia europea... quin escàndol democràtic! #BorrellGate".

Per la seva banda, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha dit, en una entrevista a TV3, que "hem viscut aquesta fixació malaltissa per vigilar-nos".