Junts per Catalunya – Tiana ha fet públic en un comunicat aquest dimarts que la regidora de l’agrupació local Marta Guàrdia a l’ajuntament de Tiana “esdevé trànsfuga en abandonar el partit i no retornar l’acta de regidora”.

Segons la formació, el 19 de juliol es va demanar a Guàrdia que dimitís com a regidora i que tornés l’acta al partit per tal de procedir a la “total renovació de l’equip municipal”. “Alhora se li va demanar que continués al partit”, afegeix el text. Això no obstant, segons el comunicat, "la seva resposta ha estat donar-se de baixa del partit, deixar el grup municipal i continuar com a regidora no adscrita, és a dir esdevenir una trànsfuga”.

Arran d'aquesta crisi a les files de Junts, l'estabilitat6 de l'ajuntament queda en mans de Guàrdia, que suma la majoria absoluta que necessita el govern municipal d’ERC i PSC amb 6 regidors, actualment en minoria. A l’oposició hi ha Junts per Tiana, una agrupació d’electors amb 5 regidors, i el regidor de JxCat que s’ha mantingut en el grup municipal. Per tant, el moviment de Guàrdia garanteix la majoria absoluta del govern local i evita el triomf d'una hipotètica moció de censura.

“El nostre partit està sorprès i decebut amb aquesta actitud i més quan la Sra. Marta Guàrdia era la coordinadora local del partit”, valora l’assemblea de JxCat-Tiana en el comunicat que s’ha fet públic just després del ple extraordinari que s’ha celebrat aquest vespre a l'ajuntament d'aquesta població del Maresme.

Petició de vot d'un regidor d'ERC a Guàrdia

Des de l’oposició, Junts per Tiana, ha fet públic una conversa que s'ha produït durant el ple municipal en la qual un dels regidors d’ERC demana el vot a Marta Guàrdia per tal que el govern municipal no perdi les votacions.

 

 

 

Es dona el cas que Marta Guàrdia ja es va passar a la condició de regidora no adscrita durant l’anterior mandat, el 2019, just abans de les eleccions municipals deixant el seu anterior partit, ERC.

Marta Guàrdia formava part de l’equip de govern ERC-JxCat-PSC des del 2019, però el passat mes de gener una investigació sobre les obres d’un cinema a la Sala Albéniz del poble va acabar amb el cessament del regidor d’urbanisme de JxCat, Mateu Hernàndez, i el posterior trencament del pacte de govern tripartit.

Això no obstant, Guàrdia, segons el comunicat de Jxcat, va demanar fer-se càrrec de la residència municipal. I l’alcaldessa, Marta Martorell, d'ERC, va decretar que assumís competències delegades i un sou.

Cinema sense autorització

Hernández, segons va informar ACN, hauria encarregat el projecte sense autorització municipal i també hauria ordenat les obres de preparació de la instal·lació elèctrica sense permisos. A més, va oferir a l'Ajuntament que, a través de la seva empresa, es faria una donació dels equips tècnics necessaris per fer realitat el cinema. 

L'Oficina Antifrau de Catalunya va obrir una investigació sobre les obres del cinema i la presumpta manipulació dels pressupostos participatius per part de l’alcaldessa de Tiana.

 

Imatge: Marta Martorell i Marta Guàrdia, regidora trànsfuga de Junts per Catalunya a Tiana (el Maresme)