El Govern de la Generalitat s'ha desvinculat de les manifestacions realitzades en diverses conferències i actes públics pel jutge suspès i senador d'ERC Santi Vidal sobre el procés cap a la independència, entre les quals, que l'Executiu català disposa de manera il·legal de dades fiscals de tots els contribuents catalans, i ha assegurat, per contra, que tot el que fa és "perfectament legal".

Fonts del Govern han assenyalat que "el que fa i deixa de fer el Govern de Catalunya s'expressa a través dels seus consellers i de la portaveu". "En cap cas l'opinió sempre respectable de persones externes al Govern és vinculant sobre allò que el Govern de Catalunya fa o deixa de fer", han afegit.

Des de l'Executiu s'ha recordat que la feina que du a terme l'explica cada dia "amb total transparència" i que "opinions externes són això, opinions i prou". "N'hi ha tantes, d'especulacions, que no perdem el temps: tot allò que fem és perfectament legal i a la llum pública i retem comptes al Parlament i en tots els mecanismes de control de l'acció de Govern", es remarca.

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha reiterat aquest divendres a El Matí de Catalunya Ràdio que "aquestes afirmacions són molt greus perquè són falses" i, recordant que el Govern "està sotmès al control parlamentari", ha volgut transmetre a la ciutadania un "missatge de tranquil·litat".

ERC es desmarca

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que les “opinions” de Vidal no tenen res a veure amb el que està succeint i les atribueix a “un excés d’entusiasme en un míting”. En declaracions a l’ACN, Sabrià reivindica la “transparència” amb què el Govern explica cada dia “tots els passos”.

“Tot el que fa el Govern és sempre absolutament legal i escrupolosament transparent”, afegeix. A més, el portaveu dels republicans recorda que els departaments afectats han desmentit els suposats fets als quals Vidal ha fet referència en el marc d’un cicle de xerrades arreu del territori organitzades per ERC. Entre d’altres qüestions, el senador assegura que el Govern ha obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans que es podrien fer servir com a cens electoral.

Unes valoracions que, segons Sabrià, són “opinions” expressades des de fora del Govern. El portaveu d’ERC ha afegit que qui té potestat per parlar en nom del Govern són els seus consellers i la portaveu.