El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que presentarà en nom de la Generalitat una denúncia contra els "agressors" de Verges d'aquest cap de setmana. D'aquesta manera, s'ha referir a simpatitzants d'ultradreta que diumenge van anar a la població del Baix Empordà per despenjar estelades i llaços i es van enfrontar a un grup de veïns. "No podem cedir ni un mil·límetre davant del feixisme.

Els grups que amenacen, agredeixen i volen atemorir ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant", ha assegurat el president de la Generalitat a través del seu compte de Twitter. Segons fonts del Govern, la denúncia es presentarà aquesta setmana a un jutjat de Girona.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va reclamar al Govern i concretament al Departament d'Interior que actuïn amb "més contundència" contra "els grupuscles feixistes" que, segons diu, van visitar el poble "per enèsima vegada" per arrencar estelades i llaços. L'alcalde critica que fins ara han actuat amb "impunitat" i això ha fet que "ara ja vinguin al poble de dia" amb la intenció de "provocar, insultar, intimidar, amenaçar i fer por".

La baralla va començar quan simpatitzants d'ultradreta intentaven despenjar estelades de faroles del poble i es van enfrontar a veïns que els recriminaven l'acció. Els Mossos d'Esquadra van activar diverses patrulles per separar els dos grups.