El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha enviat una carta al secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, per demanar que s'adoptin mesures com el control de temperatura a les persones que viatgin en avió o en tren entre Madrid i Catalunya.

En la citada carta, el conseller expressa la seva preocupació pels diferents brots de contagi de coronavirus que han aparegut a Espanya, "especialment a Madrid", territori amb el qual Catalunya comparteix "un intens flux de viatges". Considera que en els desplaçaments de llarga distància s'haurien de prendre mesures que permetin "detectar en origen persones amb simptomatologia i evitar així el desplaçament a diferents destinacions, tant per ferrocarril com per avió".

"Des de la Generalitat de Catalunya -afegeix la carta- sol·licitem que es prenguin les mesures necessàries perquè als aeroports de Madrid i Barcelona i a les estacions de Lleida, Camp de Tarragona, Girona, Figueres, Barcelona-Sants i Madrid Puerta de Atocha, es pugui controlar la temperatura a través de proves tèrmiques i requerim la presència de gestors Covid per controlar i gestionar el moviment de persones".

El conseller conclou que, a hores d'ara, és "molt important treballar coordinadament per controlar la dispersió dels contagis", de manera que "insta" el secretari d'Estat a treballar junts i expressa el seu desig que aquestes mesures es puguin aplicar "com més aviat millor".