En el marc del reimpuls de l'acció exterior, el Govern ha nomenat dos nous delegats a l'estranger. Així ho ha acordat el Consell Executiu en la seva reunió d'aquest dimarts al matí. D'aquesta manera, Manuel Manonelles serà el nou delegat de la Generalitat a Suïssa i Sergi Marcén serà el delegat al Regne Unit i Irlanda.

El nou delegat a Suïssa és professor de relacions internacionals a la Universitat Ramon Llull. Manonelles ha estat representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, Estrasburg, París i Viena, i també ha assumit les relacions bilaterals amb Suïssa. També ha col·laborat activament amb l'ONU.

Per la seva part, Marcén ha estat responsable de diversos projectes d'atracció d'inversió estrangera. Va ser el tècnic de la Generalitat a l'equip negociador per a l'establiment del Mobile World Congress a Barcelona. És el cofundador de Catalans UK, el centre català al Regne Unit.

Les delegacions de Suïssa i el Regne Unit són especialment simbòliques, per la presència en aquells països de dirigents independentistes exiliats. A Ginebra hi ha la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel. A Edimburg hi ha l'exconsellera Clara Ponsatí.