El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts una modificació del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi, amb la retirada de l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, de la llista de premiats, després que aquesta posés la distinció a disposició del Govern.

Arran de la polèmica pel seu tuit sobre polítics de Cs i PP que marxaven de Catalunya, on els vinculava amb porcs, l'expresidenta de la cambra catalana va enviar aquest dilluns una carta oberta al Govern on anunciava que posava en mans de l’executiu i del president Quim Torra la seva Creu de Sant Jordi. El Govern considera que De Gispert ha "renunciat" al premi i ha acceptat la seva retirada de la llista de guardonats.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat, en la roda de premsa posterior a la reunió, que el tuit era “desafortunat” i ha assegurat que havia estat “un error que lamentem”. Budó ha assegurat, però, que la renuncia és un “gest que l’honora” i ha volgut fer un “reconeixement” a la trajectòria política de De Gispert, de la que ha destacat que va ser la primera dona en presidir el Parlament de Catalunya.