La tempesta que s'ha desencadenat al Futbol Club Barcelona ha aterrat també a la roda de premsa setmanal del Govern, on la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha pronosticat que el Club es refarà de la sotragada que les detencions registrades ahir han provocat en la seva imatge, i que aquesta situació no afectarà la imatge de Catalunya.

L'expresident del FCB, Josep Maria Bartomeu, va ser detingut ahir arran de l'anomenat Barçagate, junt amb Jaume Masferrer, la seva mà dreta al Club; Òscar Grau, CEO de l'entitat i Román Gómez Pontí, cap dels serveis jurídics. Aquest matí, Bartomeu i Masferrer han sortit ja en llibertat amb càrrecs, mentre que els Mossos ja havien deixat en llibertat ahir Grau i Gómez Pontí. L'impacte de la notícia ha ocupat la primera pregunta de l'habitual roda de premsa de Govern dels dimarts. 

Club universal

"El FC Barcelona és un club universal, segur que es podrà refer d'aquesta imatge", ha assegurat la consellera de Presidència que ha mostrat també la confiança que la investigació sigui ràpida per poder reparar quan abans sigui possible els danys produïts.

Pel que fa a l'efecte d'aquesta greu crisi en una de les entitats de Catalunya amb més projecció arreu del planeta, Budó ha intentat relativitzar els danys. "És cert que aquesta entitat té un pes específic en la imatge del nostre país però el nostre país va molt més enllà de la imatge d'una entitat esportiva", ha assegurat.

Meritxell Budó / Ruben Moreno

La consellera Meritxell Budó durant la roda de premsa d'aquest dimarts / Ruben Moreno

Votació

En relació a les eleccions al Club d'aquest diumenge, ha explicat que el Govern ha treballat perquè se celebrin amb màxima normalitat. "Vam modificar la llei de l'esport perquè entitats com el FC Barcelona que estaven ja en un procés electoral iniciat pogués celebrar les eleccions tenint en compte les restriccions, facilitant per exemple el vot per correu", ha argumentat Budó que ha assegurat que han votat 22.000 persones per correu.

Budó, que manté dins de la seva conselleria la responsabilitat sobre la Direcció General d'Esports, no ha aportat més valoracions davant del fet que no es permeti als socis del Barça saltar-se el confinament comarcal per anar a votar. En aquest punt, la consellera s'ha limitat a remetre's a l'informe publicat pel Procicat, com a responsable de les mesures per combatre la pandèmia. 

 

A la imatge principal, el Camp Nou buit / Europa Press