L’anunci del govern espanyol que vol celebrar una reunió del Consell de Ministres a Barcelona és “anecdòtica” per al Govern. Així ho ha qualificat la portaveu de l'executiu català, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. “Ens sembla anecdòtic que vinguin a reunir-se a Barcelona”, ha replicat. “És evident que són benvinguts per a qualsevol reunió que vulguin tenir”, ha afegit.

En aquesta línia, Artadi ha defensat que, més enllà del que ha descrit com a “gestos simbòlics”, el que interessa és “veure quines decisions es prenen” per a resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

El govern espanyol celebrarà abans de finals d'any un Consell de Ministres a Barcelona i un altre a Andalusia amb l'objectiu de tractar i aprovar mesures que interessin en particular els ciutadans d'aquests territoris, ha anunciat aquest dilluns el president espanyol Pedro Sánchez, en el marc del seu viatge a Xile.

Durant la reunió del Govern d’aquest dimarts, el primer després de les vacances d’estiu, el president Quim Torra ha traslladat als consellers les “línies mestres" de la conferència que pronunciarà el pròxim dimarts 4 de setembre. L’executiu català les ha avalat.